I. NØK‘iadens fællestur (en tur for deltagere og medfølgere)

I. NØK‘iadens fællestur (en tur for deltagere og medfølgere)

Kl. 15.45 Afgang fra Hotel Selfoss

Kl. 16.30 Besøg til Þingvellir – fortælle om stedets historie m.m.

Þingvellir var stedet for Alþingi, Islands årlige folketing fra år 930 til den sidste samling i Þingvellir i 1798. Siden 1881 har folketinget været placeret i Reykjavík.

Þingvellir er nu en nationalpark, omkring 40 km nordøst for Islands hovedstad, Reykjavík. Þingvellir er et sted af historisk, kulturel og geologisk betydning og er et af de mest populære turistmål i Island. Parken ligger i en sprækkedal, der markerer toppen af ​​Midt-Atlanterhavsryggen og grænsen mellem de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader. Mod syd ligger Þingvallavatn, den største naturlige sø i Island.

Kl. 19.00 Middag i Friðheimar–gartneri, rundvisning og tomatsmag

Friðheimar er et gartneri som specialiser sig i tomatdyrkning. De har øget variationen af ​​tomater på det islandske marked med prøvning af nye varianter. For eksempel, de var de første til at dyrke konfekture og blommetomater i helårsdyrkning her i landet og det seneste produkt er de lækre Piccolotomater. Tomaterne dyrkes nu hele året rundt med perfekt teknologi på en miljøvenlig måde, hvor grøn energi, klart vandingsvand og økologisk beskyttelse gør tomaterne friske og sunde.

Kl. 22.30 Ankomst til Selfoss

Yderligere information:
https://www.thingvellir.is
https://fridheimar.is