NØK Kongres 2022 bliver afholdt på Asmildkloster Landbrugsskole

Asmildkloster Landsbrugsskole, set fra Salonsøen ved Borgvold i Viborg. Foto: Lars Schmidt.

Planlægning af NØK Kongres 2022 i Danmark er startet og den danske avdeling har besluttet at kongressen afholdes på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg midt på Jylland 24.- 27. juli 2022.

Asmildkloster lå lige øst for Viborg med en smuk udsigt over Søndersø, byen og domkirken. Asmildkloster blev grundlagt i middelalderen kort efter 1170. På denne tid var det et kloster for nonner af augustinerordenen, og det var knyttet til den noget ældre Skt. Margrethe Kirke.

I 1906 overgik Asmildkloster til Viborg kommune, men allerede i 1907 brændte næsten hele klostret, så kun østfløjen stod tilbage. Resten blev revet ned i 1958 efter at have været husvildebolig i nogle år. Der er i dag ingen spor af det gamle kloster, men Asmild klosterkirke står stadig og er en af landets ældste. I 1908 byggede Viborg kommune Asmildkloster Landbrugsskole på de gamle hovedgårdsjorder et stykke fra den gamle hovedgård.

Du kan læse videre om Asmildkloster på http://www.danskeherregaarde.dk/nutid/asmildkloster og landbrugsskolen på http://www.asmildkloster.dk.

På billedet kan mand se Asmildkloster Landsbrugsskole, set fra Salonsøen ved Borgvold i Viborg. Foto: Lars Schmidt.

Skriv et svar