Sverige: Kokontrollen® slår rekord

I årsresultatet fra Kokontrollen ser vi det højeste gennemsnitsudbytte nogensinde med 11.146 kg ECM. Reduktionen i antallet af køer og besætninger er ved at udjævnes. Besætninger tilknyttet Växas Kokontroll® har den største udbyttestigning.

Den årlige kørsel i Kokontrollen viser et gennemsnitligt udbytte på 10.584 kg mælk eller 11.146 kg ECM (energikorrigeret mælk, dvs. med hensyn til fedt- og proteinindhold).

Det gennemsnitlige udbytte er højest for besætninger i Växas Kokontroll

Vi ser også det højeste udbytte i Kokontrollen i år i Växas-området med 11.175 kg ECM.

Det gennemsnitlige antal køer i landets besætninger stiger fra sidste års 99 til årets 102 køer. Antallet af køer er 2,9 procent lavere end sidste år og antallet af besætninger er faldet med 5,7 procent, hvilket også er et lavere fald end tidligere år. Sammenlignes mælkeleveringen, leverer en besætning tilknyttet Växas Kokontroll omkring 600 kg mere mælk pr. ko og år end andre besætninger.

Vi synes, at vi ser fremtidstro hos mælkeselskaberne på trods af høje priser på input som energi, foder og brændsel. Den høje mælkepris i starten af ​​året har formentlig hjulpet, og vi hører, at relativt mange planlægger at bygge nyt eller investere i robotter. I begyndelsen af ​​året udviklede udbyttet sig på samme måde som i 2021/22, og så var der en stigning i udbyttet i løbet af juli og august. For os i Växa er det ekstra sjovt at kunne konstatere, at gårde med tilknytning til Växas Kokontroll har det højeste udbytte i landet, og dermed højere indtægter end andre mejeri-iværksættere, siger Jessica Kinnander, leder af Kokontroll-afdelingen.

Læs mere på vxa.se

Skriv et svar