Øget efterspørgsel efter kønsbestemt sæd

Foto: Viking Genetics/Jørgen Sønderby

VikingGenetics’ årsrapport for 2022, der blev offentliggjort i begyndelsen af maj , viser et nettooverskud på 363 tusind EUR efter fokus på genopretning og konsolidering og investering i fremtidsvenlige teknologier. Som et resultat af genomisk selektion og genetiske fremskridt er behovet for et stort antal avlstyre faldet. Derfor blev virksomhedens produktionsfaciliteter i Skara, Sverige, lukket sidste år.

“Konsolidering af produktionen på en enkelt højteknologisk facilitet giver os mulighed for bedre at levere genetiske fremskridt i verdensklasse. Dette vil gøre VikingGenetics endnu mere konkurrencedygtig og rentabel, hvilket sikrer fremtiden for nordisk kvægavl,” siger Louise Helmer, administrerende direktør i VikingGenetics.

Virksomhedens funktioner i Sverige er nu dedikeret til at yde avlsrådgivning til svenske landmænd og i tæt samarbejde med Växa – en af ejerne af VikingGenetics – samt at have karantænefaciliteter for nye VikingGenetics-tyre.

Samtidig har nye avlsstrategier fra landmændene resulteret i en øget efterspørgsel efter kønsbestemt sæd. Primært drevet af denne øgede efterspørgsel efter kønssorterede doser oplevede VikingGenetics en stigning i omsætningen fra EUR 34,4 millioner til 34,7 millioner, hvilket fortsatte den voksende tendens fra 2021.

Læs hele pressemeddelelsen fra VIkingGenetics

Skriv et svar